Zoete & hartige taarten
“Secret Gourmand is ontstaan door een samenloop van omstandigheden. Het begon allemaal toen Philippe, mijn collega in dit avontuur en sinds lange tijd een volleerd banketbakker bij Marcolini, door een ongeval verlamd raakte in zijn rechterarm. Hij moest zich omscholen en begon na te denken over de oprichting van een eigen zaak. In zijn hoofd ontstond een mooi project: een structuur gespecialiseerd in de verkoop van zoete en hartige taarten aan restaurants, groepen, …
Ik ontmoette hem toen zijn ideeën vorm begonnen te krijgen en met mijn ervaring als financieel verantwoordelijke, waren we een perfecte match voor de lancering van een dergelijk project.
Drie maanden later vestigden we ons in de Ateliers des Tanneurs aan de kant van de Spiegelstraat, zichtbaar voor klanten. Het duurde een tijdje voordat de zaken op gang kwamen, maar dankzij het financiële duwtje in de rug van de GIMB en een huis-aan-huisverkoop moesten we niet lang wachten tot alles op wieltjes liep.
We begonnen te groeien en konden personeel aannemen. Omdat we te weinig plaats hadden tussen al die meelzakken moesten we de Ateliers des Tanneurs achter ons laten.
Maar ons verhaal gaat verder: op de Waterloosesteenweg zijn we begonnen met de directe verkoop aan particulieren. Onze nieuwe winkel aan het Kasteleinsplein heeft net zijn deuren geopend!”