De Ateliers des Tanneurs

vormen een levendige plek die onderdak voor bedrijven en het organiseren van evenementen met elkaar verenigt.

HomeGebouw › Vandaag
Een levendige plek met functies die elkaar aanvullen

Bewoning, bedrijven, ontspanning- en ontmoetingsruimtes, en ook maatschappelijke ondersteuning werden samengebracht op een prestigieuze patrimoniale site die tot zijn recht komt door een architectuur die kordaat de hedendaagse toer opgaat.

Het Wijnpaleis is volledig gewijd aan de ontwikkeling van de economische activiteit. De voormalige warenhuizen Merchie-Pède zijn aan drie functies gewijd: woningen, het sociale en het economische.

 Activiteitenpool voor economie en werkgelegenheid

Het bedrijvencentrum Les Ateliers des Tanneurs opent zijn deuren in 2008. Overtuigd dat de wijk over tal van troeven beschikt, heeft Yvan MAYEUR, Voorzitter van het OCMW van Brussel, de wens uitgedrukt om hier bedrijven aan te trekken, zodat deze economische activiteiten en werkgelegenheid zouden scheppen. Het concept van bedrijvencentrum beantwoordde perfect aan deze doelstelling. De maatschappelijke opdracht wordt dan ook uitgeoefend door middel van een economisch project, met eerbied voor de mix van functies. Het maakt deel uit van het netwerk van acht openbare, Brusselse bedrijvencentra.

 Steun voor de bedrijven en plaatselijke ontwikkeling

De Ateliers des Tanneurs huisvesten bedrijven en bieden hen diensten aan. Het bedrijvencentrum richt zich op de eerste plaats tot economische activiteiten, starters, KMO’s, zelfstandigen en vaklui die werkgelegenheid scheppen en profileert zich al snel als een pool voor plaatselijke ontwikkeling, dit via de gunstige weerslag voor de hele wijk.

Er wordt een ruime waaier aan diensten, evenals een begeleiding en raadgevingen ter beschikking gesteld van de startende ondernemers.

Deze startende bedrijven genieten van een full package tegen zeer competitieve prijzen. Ze kunnen zich naar keuze vestigen in:

  • een van de ateliers die ontworpen werden om productieactiviteiten van goederen en diensten op te vangen
  • een van de privatieve, uitgeruste kantoren, gedeeld met anderen of in de open ruimte van het startercentrum.

Prestigieuze evenementenruimtes in het centrum van Brussel

De Ateliers des Tanneurs bieden ook prestigieuze evenementenruimtes aan: geklasseerde evenementenhallen om professionele of privé evenementen te organiseren, een café-restaurant, een heleboel projecten en een dynamisch team.

Tussen de Zavel, het Vossenplein en het station van de Kapellekerk, zijn de Ateliers des Tanneurs gelegen in het volle hartje van Brussel en zijn ze heel gemakkelijk bereikbaar.

De Ateliers des Tanneurs zijn een echte economische ontwikkelingspool en schepper van werkgelegenheid geworden middenin een wijk in volle beweging!