De Ateliers des Tanneurs

vormen een levendige plek die onderdak voor bedrijven en het organiseren van evenementen met elkaar verenigt.

Home › Voorstelling
De Ateliers des Tanneurs, een gangmaker voor ontwikkeling in hartje stad.

Het bedrijvencentrum Les Ateliers des Tanneurs bevindt zich in het voormalige Wijnpaleis en de voormalige warenhuizen Merchie-Pède. Dit uitgebreide complex in Art Nouveau stijl van meer dan 8000 m2 werd geklasseerd en volledig gerenoveerd.

De Ateliers des Tanneurs vormen een echte economische ontwikkelingspool die werkgelegenheid creërt in eendynamische wijk!

Het bedrijvencentrum: een economische, culturele en sociale ontwikkelingspool.

Het bedrijvencentrum bezet momenteel 8000 m2 in dit omvangrijke Art Nouveau complex.

Bijna 5000 m2 worden voorbehouden voor het huisvesten van economische activiteiten: productieruimtes, kantoren, polyvalente en commerciële oppervlaktes voor start-ups, maar ook een restaurant in de Vatenhal dat ’s middags open het grote publiek.

(foto Marc Stevens - IMAGE by)

Aan activiteit geen gebrek hier! De Ateliers des Tanneurs zitten zo goed als vol met een vijftigtal gehuisveste economische entiteiten en meer dan 180 actieve mensen.

Het bedrijvencentrum mikt op welbepaalde pijlers uit specifieke sectoren: voedingsmiddelen, nieuwe beroepen uit de communicatiesector, de organisatie van evenementen met perfect op elkaar afgestemde prestatieverstrekkers. De sociale economie is ook aanwezig met de samenwerkende vennootschap voor dienstencheques 1000 Services en een socio-professioneel inschakelingproject in de informaticasector, met PIOW, Atelier Tic Tanneurs. Deze twee projecten stellen een zestigtal mensen tewerk.

De gehuisveste bedrijven, die stuk voor stuk  werkgelegenheid creëren, vormen een hefboom voor de economische ontwikkeling. De meeste mensen die op de site werken, komen uit het Brussels Gewest.

Het bedrijvencentrum is een referentie geworden voor gedreven ondernemers.

Deze startende ondernemingen willen allemaal deelnemen aan het scheppen van een economische dynamiek door het creëren van werkgelegenheid en/of door hun steentje bij te dragen aan de inschakeling van laaggeschoolden. Maar wat hen ook bindt, is uiteraard de liefde voor deze prachtige omgeving waar ze onderling ideeën, informatie en middelen kunnen uitwisselen.  Ze genieten ook allemaal van de basisdiensten die door het bedrijvencentrum aangeboden worden: onthaal, telefoonpermanentie, secretariaat, evenals een waaier aan gespecialiseerde diensten “à la carte”, zoals boekhouding, beheer, het opstellen voor starters, juridische bijstand, enz.... En dat allemaal onder één en hetzelfde dak!

Een uitzonderlijke plek voor professionele, feestelijke of culturele evenementen.

Laten wij ook niet vergeten we te vermelden dat de Ateliers des Tanneurs niet alleen een culturele ruimte is, aangezien ze plaats bieden aan tentoonstellingen en hun deuren openzetten voor het brede publiek ter gelegenheid van bepaalde culturele activiteiten (Biënnale van de Art Nouveau, Open Monumentendagen), maar ook ideale plek zijn voor conferenties, seminaries of andere economische of sociale getinte activiteiten.

Het bedrijvencentrum verhuurt de ruimtes  en/of organiseert de evenementen in één van de geklasseerde hallen.

5 dagen per week is er eveneens een biomarkt.

De socio-professionele heropleving van een volledige wijk.

Al enkele jaren lang, bruisen de Marollen volop. Vooral dan in de buurt van de Hoogstraat en Blaesstraat, waar zich een heleboel trendy winkels en cafés gevestigd hebben.

De Huidevettersstraat bleef echter maar wat eenzaam achter, maar sinds de straat heraangelegd werd, en wij onze deuren geopend hebben, gaat er geen dag meer voorbij zonder groepen toeristen die even stilstaan om onze gevel te bewonderen en de Ateliers willen ontdekken.En dan hebben we het nog niet over de talrijke bezoekers van de biomarkt, mensen die een gerecycleerde computer willen aankopen, of doodgewoon interesse hebben voor de diensten van de strijkcentrale…